14-06

Finale NLDelta Challenge

Om Nationaal Park NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken organiseren de initiatiefnemers van NLDelta een wedstrijd voor studenten en pas afgestudeerden. Wie heeft het beste vernieuwende idee, ontwerp of plan om mensen NLDelta te laten beleven? Voor de uitvoering van het winnende concept is €40.000 beschikbaar.

Mooiste natuurgebied

Het gebied van Nationaal Park NLDelta strekt zich uit vanaf de kust voor de Haringvlietsluizen tot aan de Merwede bij Slot Loevestein (getijdengebied) en vanaf de molens van Kinderdijk tot de Zuiderwaterlinie. Eind 2016 werd NLDelta Biesbosch-Haringvliet verkozen tot een van de vier 'Mooiste natuurgebieden van Nederland'. De verkiezing werd georganiseerd als onderdeel van het Programma Nationale Parken van de Rijksoverheid.

NLDelta Challenge

Challenge

In 2017 is een begin gemaakt met de uitvoering van de ambities van NLDelta. Om NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken in de samenleving wordt nu een wedstrijd georganiseerd voor studenten en net afgestudeerden. De wedstrijd, onder de noemer 'NLDelta Challenge: Deel de Delta', wordt georganiseerd door NLDelta (Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Droomfondsproject Haringvliet) in samenwerking met Delta Talent. De opgave voor de deelnemers is, om te komen met een vernieuwend idee, concept of plan, virtueel of tastbaar, op het web of met objecten, om de zichtbaarheid en beleving van NLDelta te verhogen. Het kernwoord hierbij is verbinding in de breedste zin van het woord.

Finale

Tijdens een spetterend eindevenement op donderdag 14 juni 2018 wordt het winnende plan bekend gemaakt. De vakjury beoordeelt de genomineerde inzendingen aan de hand van een pitch van de ontwerpers tijdens het event. Voorafgaand aan het event vindt een voorselectie plaats door een expertteam.

Ga de NLDelta Challenge aan

Inschrijven voor de finale op 14 juni kan op www.deeldedelta.nl. Aanmelden voor de challenge zelf kan daar ook. Verder is er meer informatie te vinden zoals het verhaal van NLDelta en de spelregels voor deze wedstrijd. Voor informatie over NLDelta kun je kijken op de website www.nldelta.nl. Je kunt natuurlijk ook zelf in de Biesbosch en het Haringvliet op bezoek gaan, om een beeld te krijgen van de schoonheid en de mogelijkheden van het gebied. Heb je nog vragen over de studentenwedstrijd, neem dan contact op met Elma Duijndam, info@deltatalent.nl.