19-03

Inspiratiedag NLDelta Challenge

Om Nationaal Park NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken organiseren de initiatiefnemers van NLDelta een wedstrijd voor studenten en pas afgestudeerden. Wie heeft het beste vernieuwende idee, ontwerp of plan om mensen NLDelta te laten beleven? Voor de uitvoering van het winnende concept is €40.000 beschikbaar.

NLDelta Challenge

Inspiratiedag

Datum: 19 maart
Tijd: 10.00 - 17.00
Start- en eindlocatie: Dordrecht (Hotel Bellevue Groothoofd Boomstraat 37)

Wat gaan we doen

Om de deelnemers te inspireren en te helpen bij het ontwerpen, organiseren we op maandag 19 maart 2018 een inspiratiedag. Tijdens de inspiratiedag worden de verhalen van NLDelta verteld door experts, vanuit verschillende invalshoeken. We bezoeken een aantal aansprekende plekken in het hart van NLDelta. De organisatoren geven toelichting op de wedstrijd, en je krijgt tips om op eigen gelegenheid andere locaties te bezoeken. Natuurlijk heb je ook gelegenheid om je eigen vragen te stellen: de organisatoren en enkele experts zijn de hele dag aanwezig. We starten in Dordrecht vanaf een prachtige plek: het Groothoofd. Hier komen 3 rivieren samen. Ze maakten Dordrecht rijk en belangrijk in de Gouden Eeuw. Nu nog speelt het water een grote rol in Dordrecht. Vandaar rijden we met een bus door de Biesbosch naar het Biesbosch MuseumEiland. Hier kun je naar verhalen luisteren, het museum bekijken, een rondvaart maken en een wandeling met de boswachter. Aan het einde van de dag rijdt de bus ons weer naar Dordrecht.

Programma

 • 10.00 uur Ontvangst met koffie in Dordrecht, Hotel Bellevue, Boomstraat 37, 3311 TC in Dordrecht
 • 10.30 uur Welkom en inleiding door Marianne den Braven. Zij is beleidsmedewerker van Nationaal Park De Biesbosch en organisator van de NLDelta Challenge.
 • Praatje door Gerbrand Schutten, directeur van Waterbus. Hij werkt aan een Masterplan Vaarverbindingen in NLDelta en vertelt over het belang van verbindingen over water voor het gebied.
 • 11.15 uur Een speciale touringcar brengt ons naar het Biesbosch Museum Eiland in het hart van de Biesbosch. We rijden door de Noordwaard. In de bus krijgen we een toelichting op de gebiedsontwikkeling hier.
 • 12.00 uur Aankomst Biesbosch MuseumEiland (Hilweg 2, Werkendam). We worden ontvangen door Peter van Beek, directeur van het Biesbosch MuseumEiland. Hij vertelt over de metamorfose die het Biesbosch Museum onderging in 2016.
 • Roland Pieter Smit vertelt ons over zijn project 'luisterstoelen', dat is gerealiseerd in Biesboschcentrum Dordrecht. Hij is afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven en nam in 2010 als student deel aan een opdracht om de Biesbosch te ontsluiten.
  Thomas van der Es werd op zijn 21e de jongste boswachter van Nederland, en is nu 10 jaar werkzaam in de Biesbosch/NLDelta. Hij neemt ons mee op een rondvaart en op een wandelexcursie.
 • 16.15 uur Vertrek bus richting Dordrecht.
 • 17.00 uur Aankomst in Dordrecht. Einde programma.

Praktische zaken

 • We gaan ook naar buiten, dus let op het weerbericht en zorg voor geschikte kleding.
 • Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem zelf een lunchpakketje mee!
 • Bellevue Groothoofd is bereikbaar met Citybus 10 vanaf Station Dordrecht en met de Waterbus vanaf Rotterdam.
 • Contactpersonen voor de Inspiratiedag zijn:
  Elma Duijndam (Delta Talent) 06-20449862 info@deltatalent.nl
  Marianne den Braven (NLDelta) 06-10156441 m.den.braven@dordrecht.nl

Ga de NLDelta Challenge aan

Inschrijven voor de inspiratiedag op 19 maart (en/of de verbeterdag op 25 april en de finale op 14 juni) kan op www.deeldedelta.nl. Aanmelden voor de challenge zelf kan daar ook. Verder is er meer informatie te vinden zoals het verhaal van NLDelta en de spelregels voor deze wedstrijd. Heb je nog andere vragen over de studentenwedstrijd, neem dan contact op met Elma Duijndam, info@deltatalent.nl.