10-10

Themadag Vismigratierivier 2017

Ben jij geïnteresseerd in vismigratie, eco-engineering, recreatie en toerisme en nieuwe ontwikkelingen? Benieuwd naar het belang - zowel ecologisch, economisch als maatschappelijk - van goede vispassages? Wil je bovendien weten welke verschillende belangen een rol spelen bij de Vismigratierivier? Maar ook wat de kansen voor recreatie en toerisme zijn in relatie tot Werelderfgoed Waddenzee? Meld je dan aan en bezoek de Themadag Vismigratierivier op dinsdag 10 oktober.

Experts gaan een inkijk geven in alle ontwikkelingen die momenteel rondom de afsluitdijk spelen maar ook welke verschillende belangen een rol spelen bij de vismigratierivier. Expert Roef Mulder (Provinsje Fryslan) zal een rondleiding verzorgen over het complex van de vismigratierivier in de Afsluitdijk.

Programma

  • 13.00 ontvangst met koffie
  • Expert presentaties en discussie
  • 14.15 Rondleiding over het complex
  • 15.00 Korte werksessie
  • 16.30 – 17.00 Eind

Vismigratierivier

De vismigratierivier is een opening in de Afsluitdijk waar trekvissen door heen kunnen zwemmen om vanuit de Waddenzee het IJsselmeer te bereiken en andersom. Trekvissen hebben zoet- én zoutwater nodig. Door dijken en dammen zoals de Afsluitdijk is dat niet of nauwelijks meer mogelijk. Het is een belangrijke reden waarom het zo slecht gaat met trekvissen. De innovatieve Vismigratierivier wil de hindernis voor trekvissen opheffen.

Aanmelden voor de Themadag Vismigratierivier kan via het inschrijfformulier op deze pagina.