7-06

Themadag Zandmotor 2016

Op dinsdag 7 juni biedt Delta Talent studenten de kans om kennis te maken met het inspirerende praktijkvoorbeeld van de Zandmotor. De Zandmotor is een enorme berg zand die in 2011 vlak voor de Delflandse Kust in zee werd gestort. Wind, golven en zeestroming verspreiden het zand langs de kust. Zo groeit de kust in zeewaartse richting op natuurlijke wijze aan. Door het samenspel tussen wind, water en pionierbegroeiing verandert de Zandmotor continu van aanzien. Een walhalla voor verschillende kustsoorten, die zijn ingespeeld op deze dynamiek. En ook voor de bezoeker, omdat er steeds iets anders te beleven is.

De Zandmotor is een project van de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Het Zuid-Hollands Landschap voert het beheer uit. Het project onderzoekt de mogelijkheden van kustontwikkeling die optimaal gebruik maakt van natuurlijke krachten. Deze innovatieve manier van kustontwikkeling schept extra ruimte voor natuur en recreatie. Maar vooral ook voor de kustveiligheid op lange termijn. Niet alleen natuur en recreatie profiteren. De verwachting is dat Nederland op deze manier goedkoper zijn kust kan verdedigen en dat deze manier van 'bouwen met natuur' ook elders in de wereld toe te passen is: een nieuw exportproduct voor het bedrijfsleven.

De themadag wordt georganiseerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en Hogeschool VHL Velp, opleiding Land- en Watermanagement.

Geïnteresseerd? Meld je nu al aan, dan houden we je op de hoogte. Bezoek ook onze Linkedin groep en word lid.