10-10-2017

BLOG: Aan het Haringvliet

Dinsdag 19 september stond in het teken van het Haringvliet. De themadag is georganiseerd door Delta Talent en de partners van het Droomfondsproject Haringvliet met als doel is om kennis te bieden over de ecologie van het gebied en de vorming van NLDelta door een koppeling van het Haringvliet met de Biesbosch.

Bij deze dag waren studenten aanwezig van de volgende opleidingen:

  • Climate and Management (Haagse Hogeschool)
  • Landscape and Environment Management (Hogeschool Inholland Delft)
  • International Business (Rotterdam Business School)
  • Climate studies (Wageningen University & Research)
  • Environmental Science (Wageningen University & Research)

Themadag Haringvliet

De dag begon met het verzamelen bij Rotterdam Centraal Station vanaf waar de studenten gezamenlijk met een reisbus vertrokken. Onderweg is er een korte stop gemaakt op het Noordereiland om de Haringvlietsluizen van dichtbij te kunnen bekijken. Vanaf het Noordereiland ging de reis door naar Middelharnis waar de bestemming de Menheerse Werf was. Hier was het aan de studenten om hun eerste ideeën op papier te zetten. Er kon hulp ingeschakeld worden van de aanwezige experts. Tijdens de overheerlijke lunch was het mogelijk voor de studenten van de verschillende opleidingen om elkaar beter te leren kennen en gebruik te maken van elkaars expertise. Het was leuk om in gesprek te gaan met studenten van andere opleidingen en te horen welke gelijkenissen en verschillen er zijn tussen de opleidingen.

Na de lunch ging de groep weer op stap om in twee groepen het gebied verder te verkennen, per bus en met de boot. Doordat je met een kleinere groep zat raakte je eerder met elkaar in gesprek en dit zorgde voor veel gezelligheid binnen de groep. De eindbestemming was de Kwade Hoek, waar tijdens een wandeling de variatie in natuur zichtbaar werd. Bij de Menheerse Werf konden de groepjes hun voorlopige ideeën delen en werd de dag afgesloten met een groot applaus voor de organisator en de aanwezige experts.

Delta Talent aan het Haringvliet

Het was een zeer geslaagde en educatieve dag waar volop van het gebied en de bijbehorende natuur is genoten. Nu is het aan de studenten om hun ideeën uit te werken en te zorgen voor een passend concept voor het Haringvliet.

Remco Kraaijeveld
Student Landscape and Environment Management aan de Hogeschool Inholland Delft