26-03-2018

Deel de Delta inspiratiedag

Zo'n 20 studenten en pas afgestudeerden deden maandag 19 maart mee aan de NLDelta Challenge Inspiratiedag. Het ging om een diverse groep deelnemers van onder meer waterbeheerders, ecologen, designers en fotografen. Tijdens de dag werd de challenge toegelicht en werden bijzondere locaties in het hart van NLDelta bezocht. Daar zorgden experts voor de nodige inspiratie. Inspiratie die de deelnemers moet helpen bij hun ontwerpen voor de wedstrijd.

De dag startte in Hotel Bellevue in het prachtige, oude centrum van Dordrecht. Na de toelichting van Marianne den Braven van NLDelta op de challenge, ging Gerbrand Schutten, directeur van Waterbus, in op de ambities die er zijn voor verbetering van de logistieke verbindingen over het water. Daarna trok de groep het gebied in. Via De Noordwaard, een Ruimte voor de Rivier project, werd het Biesbosch MuseumEiland in het hart van de Biesbosch bezocht. Hier kwamen achtereenvolgens Peter van Beek directeur van het Biesbosch MuseumEiland, Coerd de Heer ondernemer op Goeree-Overflakkee, Roland Pieter Smit ontwerper van onder andere het project "luisterstoelen" en Thomas van der Es boswachter in de Biesbosch aan het woord. Zij vertelden niet alleen over het Nationaal Park, maar ook over hoe ze naar de toekomst en naar mogelijke “verbindingen” kijken in het gebied dat loopt van Slot Loevestein tot voorbij de Haringvlietdam. Met een mooie vaartocht en wandeling onder begeleiding van Thomas van der Es werd aansluitend de Biesbosch bezocht.

Inspiratiedag NLDelta Challenge

Tijdens de bijeenkomst werd scherp opgelet, druk geschreven en gefilmd, en er ontstonden nieuwe ideeën en verbanden tussen de deelnemers. Wij zijn zeer benieuwd naar de resultaten! Heb je het gemist? Geen nood. Je kunt je nog steeds inschrijven voor de NLDelta Challenge. Alle info vind je op www.deeldedelta.nl. Op 25 april organiseren we een tweede dag: De Verbeterdag. Via korte lezingen, workshops en één-op-één gesprekken met professionals en gebiedsdeskundigen, krijg je die dag de mogelijkheid om je plannen (verder) aan te scherpen of te ontwikkelen.

Inspiratiedag NLDelta Challenge