29-09-2016

Delta Talent partnerschap bekrachtigd

Vertegenwoordigers van de acht partners van Delta Talent hebben hun samenwerking bekrachtigd tijdens de eerste editie van de Delta Talent Academy in Rotterdam. Delta Talent werkt samen met ARK Natuurontwikkeling, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Sweco (voorheen Grontmij), Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Staatsbosbeheer, Droomfondsproject Haringvliet, Hogeschool Van Hall Larenstein en het Centre of Expertise Delta Technology. Delta Talent inspireert toekomstige delta-, water- en natuurprofessionals.

Delta Talent partners op de Delta Talent Academy in Rotterdam

De partijen vinden het belangrijk dat studenten leren inspelen op uitdagingen op het gebied van deltamanagement, water, klimaatverandering en bouwen met natuur. Niet alleen dragen de partners hierdoor bij aan de versterking van de Nederlandse watersector, ook geeft het ze toegang tot de professionals van de toekomst. Delta Talent wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast wordt Delta Talent bij de uitvoer van het programma ondersteund door een brede groep bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijk organisaties en (overheids)instanties.

Veldbezoeken, workshops en ontmoetingen met bevlogen experts, laten studenten kennismaken met de kracht van natuurlijke processen en leggen de verbinding tussen theorie en praktijk. Alle activiteiten van Delta Talent zijn te vinden in de agenda.