26-04-2018

Een geslaagde verbeterdag!

Voor zowel student als expert

Woensdag 25 april was de verbeterdag voor de NLDelta Challenge. Een dag waarop de studenten in gesprek gingen met verschillende experts. Maar de dag begon met een mooi boottochtje van Gorichem naar Woudrichem. Bij aankomst werden de studenten welkom geheten door Annemarie de Stigter (gemeente Woudrichem), zij vertelde over omgeving en regio waar we ons bevonden.

Na een kopje koffie en een lokale lekkernij gingen twee workshops van start, een door Wouter Kersten gevolgd door Monic Deichman. Wouter liet zien waarom nieuwsgierigheid en vragen stellen belangrijk is. Wat heb je aan een antwoord met ja? Ben je er nu achtergekomen wat je wilde weten of heb je meer informatie nodig? Om dit laatste voor elkaar te krijgen moet je de juiste vraag stellen. Hoe? Waarom? Etc. Ook dachten de studenten na over welke aannames ze eigenlijk al hebben. Kloppen die wel? Een prikkelende workshop die aanzette tot nadenken.

Daarna nam Monic het over. Zij is zeer ervaren in het verbinden van mensen met elkaar, natuur en cultuur. Ze vertelde hoe zij te werk gaat in verschillende situaties en opdrachtgevers. Hoe kom je achter het probleem? En is de aangedragen oplossing wel de juiste vorm? In het verhaal van Monic werd heel duidelijk dat direct contact met mensen essentieel is om tot een plan te komen. En ga het veld in! Bekijk hier haar presentatie.

Image icon IMG_20180425_121241.jpg

Na de lunch waren er verschillende rondes waarin de studenten in teams in gesprek gingen met een aantal experts uit de Delta regio. Zo waren Patty Kanselaar (NLDelta), Marius Brants (WNF), Pieter Beeldman (RWS), Ted Sluijter (Natuurmonumenten), Monic en Wouter aanwezig. Er werden kritische vragen gesteld door studenten, maar ook door de experts. Op deze manier konden ideeën zich verder vormen of aangescherpt worden. Er werd zelfs geskyped vanuit Jamaica! Deze student loopt daar stage en wilde de gelegenheid om experts te spreken niet missen.

Image icon IMG_20180425_144214.jpg

Student: “Ik heb veel verschillende input gekregen vandaag waar ik zeker iets mee kan!”

Tijdens de afronding bleek dat het een nuttige dag was. Zowal voor de studenten als de experts.

Marius: “Ideeën gaan tijdens de gesprekken echt leven, dat is mooi om te zien. Er zitten verrassende ideeën tussen en daar word ik blij van!”

Student: “Voor deze dag hadden we nog geen concreet idee, maar na alle gesprekken zijn we opeens heel erg ver.”

De afsluitende tip was: Durf verrassend te zijn!

Image icon IMG_3145.JPG

Meld je aan

Inschrijven kan nog tot 4 juni op www.deeldedelta.nl. Heb je vragen over de studentenwedstrijd, neem dan contact op met Elma Duijndam, info@deltatalent.nl.