18-09-2018

Inspirerende ideeën NLDelta Challenge

De Deel de Delta Challenge heeft veel inspirerende ideeën opgeleverd. Zoals een getijdenpad dat werkelijk meebeweegt met de getijden; gezamenlijk NL Delta in augmented reality bouwen;  een multi-inzetbare zeecontainer;  een app vol info en een spelmodus waarin je kunt spelen om koning van de Delta te worden; een interactief infobord en meer.

Vernieuwende ideeën voor NLDelta

In totaal hebben 36 studenten en pas afgestudeerden van 14 verschillende opleidingen meegedaan met de NLDelta Challenge. De opdracht: Maak NLDelta zichtbaar, vindbaar en beleefbaar. ‘Verbinding’ was het sleutelwoord in de wedstrijd. Op 14 juni 2018 was de finale in Fort Altena in Werkendam. Het Onderwaterkabinet van Mirte van Laarhoven werd door de jury tot winnaar gekozen.

De inzendingen

Het Onderwaterkabinet van Mirte van Laarhoven (Academie van Bouwkunst, Amsterdam)
Het Getijdenpad van Wessel de Jong en Jeroen Ubels (Architecture, Urbanism and Building Sciences, TU Delft)
Poldurr.io van Jasper Meijering (Engineering en Policy Analysis, TU Delft)
Het DeltaRijk van Niek Engbers en Djuran Koopmans (Wageningen University)
Fishotel van Max Dijkstra (Artez Hogeschool voor de Kunsten)
Vertel de Delta, verhalen uit de NLDelta van Bas de Jongh, Joeri Dijkhuizen, Joost Koopmans, Tijmen Hartung en Tom Spanjaard(Landscape and Environment Management, Hogeschool InHolland, Delft) Extra info 1, Extra info 2.
NLDelta container ‘Think inside the box’ van Carmen Hazeu, Roel de Jong, Brechtje Pieterse en Elin Thomassen (Land en watermanagement Hogeschool Van Hall Larenstein, Velp)
NLDelta, één delta van Kornelis Kramer (HZ University of Applied Sciences, Vlissingen)
Deelta: deel jouw deltamoment van Uma Ho-Sam-Sooi, Anka Aktas, Marc Botermans en Milou van der Pluijm (Landscape and Environment Management, Hogeschool InHolland, Delft)

Wil je meer weten over een van deze ideeën? Neem dan contact op met info@nldelta.nl