3-03-2015

Inspirerende Mini-challenge

Zilte-zoetheid, zoet-zoute heerlijkheid.... de ideeën borrelden op tijdens de Brak is Beter! mini-challenge op de Groene Ruimte Experience van de HAS Hogeschool Den Bosch. Tijdens de workshop, die werd gegeven in het kader van de Brak is Beter! Challenge, bedachten studenten samen met mensen uit het werkveld in een snelkookpansessie hoe je de kwaliteiten van brakwatergebieden kunt inzetten. Er werd gezocht naar een alternatief voor het woord brak, met een meer positieve associatie.

Brakwatermascotte? Brak is Beter! mini-challengeZo werden spannende recreatiewoningen op palen bedacht, met eigen mosseloogst op die palen en zilte pluktuinen in de buurt. Ook werden de culinaire kwaliteiten van brakwatergebieden uitgediept, met een gouden toekomst voor landboeren als zoutwaterboeren. "Zoet plus zout maakt goud" kwam naar boven als wervende slogan en een brakke Keukenhof waar natuurlijk veel toeristen op afkomen. Met schitterende kleuren van zeekraal, lamsoor en blauwalg?! En wie of wat wordt onze brakwatermascotte? Een karikatuur zoals spongebob of eerder de interessante groene dame die we ontmoetten op de Groene Ruimte Experience? En zou de HAS niet een afstudeerrichting (module) moeten creëren: brakke landbouw? Al met al een inspirerende workshop waarin verschillende nieuwe mogelijkheden en een nieuw imago voor brak de revue passeerden en die kan helpen bij het fijnslijpen van ideeën voor de Brak is Beter! prijsvraag.