23-03-2015

Ruim 60 studenten brengen Brak Bezoek

Vanuit alle hoeken van Nederland deden studenten mee aan het "Brak Bezoek" dat Delta Talent organiseerde op 20 maart. Tijdens deze dag werd een aantal brakwatergebieden bezocht en kregen de meer dan zestig studenten toelichting van verschillende experts.

Delta Talent organiseerde de dag in het kader van de Brak is Beter! Challenge, waarbij studenten worden uitgedaagd om de kwaliteiten van brakwatergebieden naar voren te brengen. Tijdens het Brak Bezoek konden de studenten inspiratie hiervoor opdoen. Ook studenten die (nog) niet aan de studentenprijsvraag meedoen waren welkom. Ruim zestig studenten, afkomstig van opleidingen uit het hele land, namen deel aan het Brak Bezoek. Het was een mooie mix studenten van de Hogeschool Zeeland/Delta Academy uit Vlissingen, Milieukunde van Van Hall Larenstein uit Leeuwarden, Landscape and Environment Management van Inholland Delft, Civiele Techniek van de Hogeschool van Amsterdam en Forest and Nature Conservation Ecology van de Wageningen Universiteit. Deze diversiteit toont aan hoe breed en veelomvattend het onderwerp is.

Brak Bezoek

Na een toelichting bij de Haringvlietsluizen door Jeroen van Herk van Delta Talent volgde een wandeling over de Kwade Hoek onder leiding van Caroline van der Mark van ARK Natuurontwikkeling. Een leuk extraatje was de gedeeltelijk verduisterde zon die zich ook nog even liet zien. In de Heerenkeet luisterden de studenten onder het genot van een Zeeuwse bolus naar de toelichting van Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde en Hanneke Mesters van Natuurmonumenten. Daarna zette de groep koers naar verschillende natuurgebieden van Plan Tureluur, werd er genoten van het uitzicht vanaf de Plompe Toren, en werd bij Burghsluis naar de bruinvis luisterpaal geluisterd, waar ondanks hoopvol turen over de Oosterschelde helaas geen bruinvis werd gezien.

Brak Bezoek

Voor de studenten was het een inspirerende dag die voor velen (nog meer) motivatie opleverde om aan de challenge deel te nemen. De volgende activiteit in dit kader is de Brakke Verbeterdag, waarbij de studenten een scala aan lezingen, workshops, coaching en een excursie krijgen om hun idee verder te verbeteren. De Brakke Verbeterdag wordt georganiseerd op 21 april 2015. Inschrijven voor deze dag kan tot uiterlijk 17 april bij de inschrijving voor de challenge of door een e-mail te sturen als je niet meedoet aan de challenge zelf. Studenten die meedoen aan de challenge en zich al hebben ingeschreven, krijgen voorrang bij deelname aan de Brakke Verbeterdag.