Groene Poort

Nieuws | Groene Poort

Groene Poort, afbeelding: Jeroen Helmer, ARK Natuurontwikkeling

BLOG: Themadag ‘Groene Poort’

Als student HBO Watermanagement leer je alles over water. Niet alleen de technische aspecten komen aan bod, ook de ecologische kant van het verhaal wordt uitgelegd. Zo kwamen we via onze studie uit op ‘De Groene Poort’.

lees verder >
Themadag Groene Poort

Themadag Groene Poort

Tijdens de Themadag Groene Poort op 10 mei konden studenten zien hoe er bij het project Groene Poort (onderdeel van Getijpark Rotterdam) wordt gewerkt aan duurzame, natuurlijke oevers om de mogelijkheden voor natuur, recreatie en economie in het gebied te vergroten. Zo'n 50 studenten van de Hogeschool Rotterdam en de HAS Hogeschool deden mee.

lees verder >
Themadag Groene Poort

BLOG: Themadag Groene Poort

Wat zijn ecosysteemdiensten? Hoe worden deze diensten, in een gebied wat civiel technisch is dichtgetimmerd en economisch van zeer belangrijke aard, ingepast? Om een idee te krijgen en een antwoord te formuleren op deze vraag is het tweede leerjaar Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam op veldbezoek geweest bij het Educatief Informatie Centrum Mainport op de Landtong Rozenburg.

lees verder >
Groene Poort

Groene Poort proeftuin voor studenten Water-management

Op dinsdag 19 mei organiseerde Delta Talent een Themadag Groene Poort voor tweedejaarsstudenten Watermanagement van de Hogeschool Rotterdam. Aan het Scheur zorgt de Groene Poort straks voor natuurrijke oevers waar talloze planten, vissen en vogels terugkeren. De oevers worden daarmee ook aantrekkelijker voor fietsers, wandelaars en andere genieters.

lees verder >